طرح پنج‌گانه سلامت در گیلان به‌درستی اجرا نشد
طرح پنج‌گانه سلامت در گیلان به‌درستی اجرا نشد

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح پنج‌گانه سلامت در استان گیلان به نحو مطلوب اجرا نشده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی افق انزلی حسن خسته بند در جلسه بررسی مشکلات بخش بهداشت، درمان و علوم پزشکی استان گیلان اظهار داشت: دانشگاه علوم پزشکی گیلان بدهی‌هایی دارد که نیازمند حمایت وزارت بهداشت، درمان و علوم پزشکی است.

نماینده مردم بندرانزلی در مجلس با بیان اینکه طرح پنج‌گانه سلامت در استان گیلان به درستی اجرا نشده است خاطرنشان کرد: بسیاری از بیمارستان‌ها نیز مستلزم امکانات و تجهیزات پزشکی هستند و بیمارستان ۱۷ شهریور نیز نیازمند دستگاه سیتی اسکن برای کودکان و اطفال است.

نماینده مردم فومن و شفت در مجلس نیز در این جلسه با اشاره به لزوم خدمات‌رسانی بهداشتی و درمانی بیشتر به مناطق محروم اظهار داشت: عدم تجهیزات کافی بیمارستان‌ها یکی از مشکلات است و از طرفی برخورد نادرست برخی پزشکان و پرستاران با بیماران نیز موجب ناراحتی بیمار و همراه وی می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی افتخاری با اشاره به ناکافی بودن امکانات درمانی و پزشکی در قلعه رودخان و ماسوله ابراز داشت: بدهی برخی مراکز درمانی و بیمارستان‌های شهرستان فومن نیز بالای ۱۰ میلیارد تومان است.

عضو کمیسیون عمران مجلس به ضرورت و اهمیت احداث یک مرکز جامع سرطان‌شناسی در استان گیلان اشاره کرد و ابراز داشت: با توجه به وجود بیماری‌های مختلفی در گیلان، تأسیس یک مرکز جامع سرطان‌شناسی در این استان ضروری است.

نماینده مردم لاهیجان و سیاهکل در مجلس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بسیاری از پزشکان به مراکز جامع سلامت در مناطق دوردست نمی‌روند یا در صورت حضور، خدمات پزشکی مناسبی ارائه نمی‌دهند اظهار داشت: تعداد آمبولانس‌های مخصوص مناطق کوهستانی در گیلان نیز کم است.

ذبیح‌الله نیکفرلیالستانی با اشاره به تجهیزات ناکافی برخی بیمارستان‌های استان تصریح کرد: به دلیل تجهیرات ناکافی این بیمارستان‌ها، پزشکان و متخصصان نمی‌توانند به راحتی در آن بیمارستان حضور داشته باشند و این استان از نظر امکانات در حوزه سلامت از آخرین استان‌های کشور است.

نماینده مردم رشت در مجلس نیز در این جلسه با اشاره به اینکه خانه‌های بهداشت برخی روستاها و مناطق دوردست گیلان نیازمند توجه جدی است اظهار داشت: این خانه‌های بهداشت در روستاها که در حوزه پیشگیری، آموزش و درمان در روستا موثر هستند نیازمند توجه جدی هستند.

جبار کوچکی‌‌نژاد، تشکیل شهرک‌های دانش سلامت را مورد اشاره قرار داد و افزود: در این بخش هم دارای متخصصان و نخبگان علاقه‌مند هستیم و حتی نخبگانی که علاقه‌مند به حضور و فعالیت در حوزه دانش علوم پزشکی و تحقیقانی در گیلان هستند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به ظرفیت‌های خوب بیمارستان‌های خصوصی رشت از جمله بیمارستان قائم، پارس و آریا اشاره و بیان کرد: این بیمارستان‌ها ظرفیت خوبی هستند اما بسیاری از مردم توانایی پرداخت هزینه‌های سنگین درمان در این بیمارستان‌ها را ندارند.

نماینده مردم رشت در مجلس با اشاره به ضرورت تأسیس دانشکده توان‌بخشی در استان گیلان خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه جمعیت سالمندی در استان گیلان زیاد است بنابراین باید مجوز تأسیس یک دانشکده توان‌بخشی هم به گیلان داده شود.

نماینده مردم تالش، رضوانشهر و ماسال در مجلس نیز در این جلسه اظهار داشت: مرکز جامع سلامت بخش حویق تالش یک سال است که به علت نداشتن پزشک، پرستار و امکانات و تجهیزات درمانی و پزشکی بدون استفاده مانده است.

محمود شکری با بیان اینکه شهرستان تالش پس از رشت دومین شهرستان بزرگ گیلان است اما با این وجود چندین مرکز بهداشت نیمه‌کاره در این شهرستان موجود است خاطرنشان کرد: بیمارستان تالش نیز بیش از ۱۵ میلیارد تومان از بیمه‌های تکمیلی، سلامت و دیگر بیمه‌ها طلب دارد.

  • منبع خبر : تسنیم گیلان