رئیس سازمان اورژانس کشور از ثبت ۶۶۷ مورد غرقشدگی از ابتدای سال تا ۵ مردادماه در کشور و افزایش ۱۶ درصدی غرقشدگی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش افق انزلی جعفر میعادفر با اشاره به رشد ۱۵ درصدی مصدومان غرق شدگی در طول ۵ ماه گذشته در کشور، گفت: در طول این مدت، ۲۶۷ مصدوم بر اثر غرق شدگی توسط نیروهای اورژانس خدمات مورد نیاز را دریافت کرده اند.
وی با بیان اینکه کم سنترین قربانی غرق شدگی در سال جاری، یک پسر یک ساله و مسنترین قربانی، یک آقای ۹۰ ساله بوده است، گفت: میانگین سنی مصدومان و قربانیان غرق شدگی ۲۳ سال بوده و ۸۰ درصد مصدومان ناشی از غرق شدگی در سال جاری مردان و ۲۰ درصد نیز زنان بودهاند.
رئیس سازمان اورژانس کشور با اشاره به افزایش موارد غرق شدگی در فصول گرم و تابستان تصریح کرد: استانهای فارس با ۶۰ مورد، بوشهر با ۵۰ مورد، مازندران با ۴۸ مورد و هرمزگان با ۴۷ مورد بیشترین موارد غرقشدگی در کشور را ثبت کردهاند.
میعادفر ادامه داد: رودخانهها با ۲۵ درصد، دریا با ۱۸ درصد، استخرهای کشاورزی با ۱۶ درصد و استخرهای شنا خانگی و عمومی با ۱۴ درصد بیشترین محلهایی بوده اند که غرق شدگی در آنها ثبت شده است.
گیلان با داشتن بیش از ۳۰۰ کیلومتر پهنه آبی به عنوان یکی از استانهای ساحلی کشور به شمار میرود
آنطور که اسدالله عباسی استاندار گیلان گفته؛ در پهنه ۳۱۱ کیلومتری سواحل استان حدود ۴۰۰ نقطه خطرآفرین شناسایی شده که شنا کردن در آن نقاط «ممنوع» است.
اعلام «ممنوعیت» در نقاط ممنوعه و خطرآفرین در حالی از سوی مسئولان استان توصیه و تذکر داده میشود که برخی مسافران و بومیان منطقه بدون توجه به هشدارها به دل آب زده و خاطره تلخی از دریا و ساحل برای خانواده و هم نوعان شأن تصویرسازی میکنند
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان با اشاره به اجرای ۱۸ طرح سالم سازی و ۲۴ طرح ساحلی در این استان گفت: امنیت در نقاط اجرای طرح سالم سازی و ساحلی برقرار بوده و عمده غرق شدگان ساحلی در گیلان در مناطق خطرآفرین و شنا ممنوع رخ داده است.
نیازمند با اشاره به غرق ۱۷ نفر در سواحل گیلان در ۴ ماهه گذشته افزود: از این تعداد ۴ غریق در ساعتهای غیر شنا و شب اتفاق افتاده است
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان ادامه داد: ناجیان غریق از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب در سواحل گیلان مشغول فعالیت هستند و شنا در شبهای ساحلی استان خطرآفرین بوده و ممنوع است و بدین ترتیب ۱۳ غریق در نوار ساحلی گیلان و در زمان قانونی شنا اتفاق افتاده است.
عدم توجه به تذکرات و هشدارهای ناجیان غریق یکی از مصائبی است که وی نسبت به آن گلایه کرد و از دلایل اصلی مرگ و میر ساحلی و غرق شدگی را شنا در نقاط ممنوعه، شرایط دریای طوفانی و مواج، شنا در شب و همچنین جدی نگرفتن تذکرات و هشدارهای ناجیان دانست.
به گفته وی، ۸۰۰ نفر از امدادگران و ناجیان غریق در نقاط پرخطر سواحل گیلان مستقر هستند و از خردادماه تا کنون جان ۱۹۵ نفر را که در آستانه غرق شدن و خفگی بودند نجات دادهاند.
پیشگیری از دریازدگی و ممانعت از شنا در نقاط و شرایط خطر آفرین در سواحل مساله مهمی است که آمار غریق و نجات یافتهها را تا حد قابل توجهی کاهش میدهد، این طور آمارها روایت میکند تعداد غریق گیلان به نسبت دو سال گذشته کاهش قابل توجهی داشته است.
طبق گفته نیازمند، کاهش تعداد نجات یافتههای غریق گیلان به نسبت سال گذشته به دلیل فرهنگ سازی درست و نهادینه سازی فرهنگ احتیاط و پیشگیری است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان اضافه کرد: امسال شاهد پدیده زشت برخورد نامتعارف با ناجیان در سواحل گیلان هستیم و این بی مهریها در حالی اتفاق میافتد که ناجیان غریق با جان و دل به دنبال نجات مردم خودشان را به دل دریا میزنند.
نیازمند گریزی هم به بی احترامی و ضرب و شتم ناجیان غریق در آستارا و رضوانشهر در هفتههای اخیر زد و افزود: حال عمومی ناجیان غریق خوب است اما ناجی آستارایی از ناحیه پا دچار آسیب جدی شده است.
وی همچنین اظهار کرد: حقوق ناجیان غریق گیلان در دو سال گذشته بدون هیچ کم و کاستی به صورت ماهانه پرداخت شده و هیچ معوقه ای در این بخش وجود ندارد.