Search
در راستایی توسعه فعالتیهای کشاورزی گیلان:

کشت محصولات کشاورزی ارگانیک در منطقه آزاد انزلی

کشاورزان منطقه آزاد انزلی در راستای تولید محصولات کشاورزی سالم، با کیفیت و با ارزش غذایی بالا با اقدامی راهبردی محصولات خود را به صورت ارگانیک کشت کرده اند.

۲:۰۳ ب٫ظ

 

به گزارش پایگاه خبری افق انزلی وقتی برای خرید به بازار میوه‌فروشان مراجعه می‌کنیم گاهی با محصولاتی مواجه می‌شویم که فروشندگان، آنها را محصولات «ارگانیک» می‌نامند. در این میان ممکن است برای برخی از مصرف‌کنندگان این سوال پیش آید که محصولات ارگانیک چه تفاوتی با محصولات غیرارگانیک دارند؟

 

محصولات ارگانیک محصولاتی هستند که در تمام مراحل رشد با سیستم طبیعی هماهنگ بوده و در خاکی که از چند سال قبل هیچ‌گونه سموم دفع آفات گیاهی نظیر: علف هرزکش‌ها، قارچ‌کش‌ها و مواد شیمیایی در آن استفاده نشده و فقط با مواد طبیعی مانند کمپوست گیاهی تقویت می‌شود، رشد می‌کنند.

اما با اینکه این محصولات از سایر محصولات که به صورت غیر ارگانیک تولید می شوند بسیار سالم تر هستند اما به دلیل عدم اطلاع رسانی درست در زمینه مزایای آن و همچنین قیمت بالاتر این محصولات، هنوز این فرآورده های ارگانیک جای خود را درسبد خرید خانوارها پیدا نکرده است.

 

هم اکنون منطقه آزاد انزلی در راستای تولید محصولات ارگانیک قدمهای بزرگی برداشته و طرح تولید محصولات کشاورزی ارگانیک با محوریت محصول برنج در دو روستای بلسکله، بالا محله و فشتکه، این منطقه در حال اجرا است.

 

در این طرح که به صورت پایلوت با مشارکت ۱۶ نفر از کشاورزان در زمینی به مساحت تقریبی ۵۰ هزار متر مربع از شالیزارهای این دو روستا تحت کشت ارگانیک برنج هاشمی قرار گرفته، کشاورزان با استفاده حداقلی از سموم کشاورزی جهت دفع آفات نباتی و بیماریها، کاهش کود شیمایی و جایگزینی با کود ورمی کمپوست و همچنین استفاده از روشهای بیولوژیک مانند زنبور تریکوگراما جهت مبارزه با کرم ساقه خوار برنج طی یکی بازه ۵ ساله به سمت تولید برنج ارگانیک هدایت می شوند.

 

عضوهیات مدیره سازمان منطقه آزاد انزلی  با اشاره بر اینکه دستیابی به تولید محصولات ارگانیک یکی از مهمترین اهداف سازمان در این مسیر بوده، تأکید نمود:با اجرای این طرح در منطقه آزاد انزلی شاهد اصلاح الگوی کشت در روش سنتی کشاورزی منطقه خواهیم بود، چراکه با استفاده از روشهای نوین و آزموده شده و با بهره گیری از تجربه کارشناسان خبره در این زمینه روش تولید کشت برنج در سطح منطقه آزاد انزلی، تغییرات مناسب و بهینه ای خواهد یافت.

 

حمید رضا مرتضایی در ادامه افزود :از مزایای مهم این طرح، کاهش مصرف کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات نباتی، افزایش امنیت غذایی مصرف کنندگان، افزایش بهره‏ وری در تولید محصول برنج، ارتقای معیشت کشاورزان و در نهایت حفظ آب و خاک و محیط زیست می‏باشد.

 

مشاور عالی مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی خاطر نشان کرد: به منظور افزایش بهره وری و بهره برداری از شالیزارها، پس از پایان دوره کشت اول برنج، بهره‏برداری از شالیزارها  بصورت کشت راتون برنج ادامه خواهد یافت و همچنین  پرورش اردک در اراضی شالیزاری در فصول غیر زراعی، و بعد از برداشت برنج از برنامه های دیگری است که با هدف مبارزه بیولوژیک با علفهای هرز و همچنین تولید پروتئین و افزایش در آمد کشاورزان اجرا خواهد شد.

 

گفتنی است بررسی های کارشناسی و آموزش به کشاورزان منطقه در زمینه طرح کشت محصولات کشاورزی در منطقه آزاد انزلی با مشارکت کارشناسان مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان گیلان از بهمن ماه سال ۹۵ آغاز و روزهای پایانی فروردین ماه سال جاری نیز کشت برنج ارگانیک با حضور مهندس مرتضایی عضو موظف هیأت مدیره، مشاور اجرایی و معاونین و مدیران سازمان، با همراهی مسئولین مرکز آموزش و تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آغاز شده است.

 

به گزارش افق انزلی متاسفانه به دلیل افزایش روزافزون جمعیت، محصولات ارگانیک جوابگوی نیاز مصرف‌کنندگان نیستند و کشاورزان مجبورند برای تامین هرچه سریع‌تر تقاضا علاوه بر محصولات ارگانیک از انواع میوه‌های گلخانه‌ای یا خارج از فصل نیز استفاده کنند. لذا این نوع محصولات به دلیل آن که در مرحله رشد زمان لازم را طی نمی‌کنند بسیاری از ویتامین‌ها و مواد ضروری را ندارند. به عنوان مثال، محصولات گلخانه‌ای مدت مدیدی است که در ایران تولید می‌شوند. این محصولات در مقایسه با میوه‌های ارگانیک کمبودهای زیادی دارند، به همین جهت افزایش تولید میوه های ارگانیک از اهمیت راهبردی و بسیار بالایی برخوردار هستند.




پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *